Referinte

Radu Cosașu – Când România e impresionantă (fragment) – aparut in Gazeta Sporturilor ediția din 08.02.2013

„….Apoi, eram după lectura celor două volume ale cărţii domnului Valentin Căltuţ: „Fotbal în Parcul cu Platani”, o monografie pînă la infinitul mic a istoriei clubului, de la înfiinţare (1944) pînă la apus (2009).
Nu-i fac reclamă, căci n-o puteţi cumpăra în librării, e o ediţie artizanală de cîteva zeci de exemplare, în care e consemnat, pentru nu ştiu care eternitate, totul, minut cu minut, meci cu meci, om cu om. Pe o vreme ca asta, de „economie” în efort, e (aproape) buimăcitor. Pot spune atît: cu excepţia Craiovelor lui Ion Jianu, nici un club de-ale noastre nu are un monument editorial ca Progresul. Ca să fim cît de cît împăcaţi şi cu fruntea sus, acum, cînd, cum îmi scrie internautul Barbu: „Ştiţi că poarta de la complexul BNR este încuiată şi păzită…?”.

Vezi articol complet

Gabriel Berceanu – Parfumul platanilor şi truda cavalerului  – articol apărut în Gazeta Sporturilor ediția din 12.05.2013

O carte-scut
Nu ştiu dacă lipseşte ceva, dacă ar putea lipsi. Avem parcursul istoric al echipei, nuanţat şi ilustrat reconfortant. Sînt date documentare, statistici, ierarhii şi loturi, cronici inspirate şi, în partea secundă, episoadele de strălucire şi amărăciune prin care a trecut Progresul Bucureşti.
Ce a reuşit Valentin Căltuţ în mai bine de un deceniu de trudă are însemnătatea unui scut şi frumuseţea unei armuri, cînd mai toate apariţiile editoriale dedicate unor echipe de tradiţie care au dispărut se risipesc în nostalgie şi compun inconştient o litanie sterilă. Pentru că cele două volume apără viaţa fotbalului din Cotroceni şi conturează esenţial epoci de fotbal românesc, pentru că dincolo de acest demers admirabil rămîi cu unul din cele mai importante produse editoriale sportive din România ultimilor ani….”

Vezi articol complet

Andrei Crăciun – Domnul Căltuț – articol publicat pe andreicraciun.eu în 15.05.2014 dar si în „Evenimentul zilei”, la 10 ianuarie 2009

„….Suporterul sexagenar e un individ riguros, dependent de statistică. Volumul „Fotbal în Parcul cu Platani (1944-2008)“ adună toată istoria „bleu-albaştrilor“ din interviuri cu cei care au scris-o pe teren, în tribune şi birouri, din cronici de presă, din fotografii de epocă, amintiri de Cişmigiu, „date documentare“ şi fişe individuale ale fotbaliştilor, făcute cu conştiinciozitatea unui adolescent sufocat de dragoste.
A început să scrie cartea asta după ce, în 1995, inima i-a dat semne că a început numărătoarea inversă. Au trecut treisprezece ani, inima rezistă, şi Căltuţ mai speră doar să vadă cartea publicată în anul în care Progresul împlineşte 65 de ani…..”

Vezi articol complet

Pompiliu Constantin, Valentin Maier – Povestea lui Valentin Căltuț, cronicarul care a scris istoria Progresului București – apărut în 2.11.2015 în ziaruldesport.ro

„….Dacă vrei să afli câte ceva despre această echipă, internetul vine cu descrierea generală. Pentru a simți cu adevărat parfumul Parcului cu Platani este imperios necesară parcurgerea cărții lui Valentin Căltuț.
Fan dedicat acestui club, personajul nostru nu a făcut studii aprofundate de istorie, dar munca sa poate rivaliza fără probleme cu aceea a unui cercetător devotat. Parcurgerea cărții sale îți dă de înțeles că lucrarea este opera unui tip minuțios, a cărui rigurozitate așează în mod estetic istoria unui club fascinant.
Este vorba de peste 800 de pagini de cifre şi poveşti, la care Valentin Căltuț a muncit 18 ani……”

Vezi articol complet

 

Preț și achiziție

Reclame